Antieke vliegers

Wie interesse heeft in vliegers zal vast en zeker het een en ander weten over de antieke vliegers. Waar is het allemaal begonnen en hoe kregen mensen een paar houtjes in combinatie met zijden meters hoog in de lucht? Antieke vliegers zijn niet de meest snelle maar laten wel een stuk historie zien. Hoe kon het dat ze 200 of 400 jaar voor christus deze fanatische objecten konden produceren.

De kruisvlieger of ook wel traditionele vlieger

De traditionele vlieger is waarschijnlijk de meest bekende. Waar er tegenwoordig de meest gekke vormen worden geproduceerd om de wind optimaal te benutten, was het vroeger een stuk minder complex. Zo was er vroeger de kruisvlieger die bestond uit 4 hoeken en twee stokken. Simpel maar zeer effectief. De kruisvliegers worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd en is het meest herkenbare object uit de historie van de vlieger. Een echte antieke vlieger die het nog steeds perfect doet. Wil je echter een snellere vlieger met bijvoorbeeld 4 lijnen die je kunt gebruiken om ongekend hoge snelheden te halen? Dan zul je moeten kiezen voor de meer moderne vliegers van tegenwoordig. Geniet jij ook meer van de historie? Kies dan voor de traditionele vlieger.

Frank Owens de ware meester onder de vliegeraars

Als je enige interesse hebt in antieke vliegers dan weet je ook dat Frank Owens een van de meest innovatieve vliegers tot op vandaag heeft gemaakt. Het strakke design, aerodynamica en vermufte details hebben de vlieger wereld op zijn kop gezet. Tegenwoordig worden de vliegers nog door hobbyisten nagebootst en laten ze deze ook echt vliegen. Helaas beschikken de Frank Owens antieke vliegers over lange massieve stokken die door harde windvlagen het flink te verduren krijgen. Vandaar dat het eerder vliegers zijn om te bewonderen en niet zo zeer om mee te vliegen.

< Terug naar overzicht