Kitesurfen

Wie kent ze niet, de kiters die te water gaan op een board en worden voortgetrokken door een vlieger. Deze watersport die ook wel 'kitesurfen' wordt genoemd is een sporten die door mensen over de hele wereld wordt beoefend. Het is zelfs benoemd tot Olympische sport wat het een zeer belangrijke sport maakt.

Surfen met een kite is extreem

Met het kitesurfen worden ongekend hoge snelheden gehaald. Zo zijn er records bevestigd door mensen die gemiddeld 100 kilometer per uur vaarden. Dit is natuurlijk ongekend hoog wat het een zeer extreme sport maakt. De surfers zijn zeer afhankelijk van het weer, dus om hoge snelheden te behalen heb je naast expertise ook sterke wind nodig. Naast het doen van races worden er ook complete wedstrijden toegewijd aan het doen van stunts. Stunts zijn bijvoorbeeld kiteloops, grabs, handle passes en andere gevaarlijke trucs die de kiters uitvoeren in de lucht. Voor het aantal trucs en het succesvol uitvoeren van de stunts krijgen ze door jury een beoordeling.

Benodigde spullen voor Kitesurfen

Kitesurfen vraagt om de nodige spullen. Zo zul je naast een sterke Kite ook het juiste board moeten hebben om op te staan. Afhankelijk van de snelheden die je wilt behalen en het gewicht wat je hebt. Zul je goed moeten nadenken over de spullen die je aanschaft. Ben je een beginnende kitesufer zijn er talloze starter pakketten verkrijgbaar waarin alles in inbegrepen. Ga je echter op een meer professionele toer dan zul je goed moeten nadenken over de Kite, veiligheidssystemen, boards en het materiaal waarvoor je kiest.