Over ons

Vliegerblad.nl bestaat uit vliegerfanaten en wij willen graag onze passie delen met iedereen. Ben jij ook helemaal gek van vliegeren of zou je graag meer willen weten over kitesurfen of over het antiek vliegeren? Vliegerblad.nl is de juiste website voor het achterhalen van de voorgenoemde informatie. Hier vind je de meest leuke artikelen geschreven door fanatieke vliegeraars.

Een klein stukje vlieger historie

Het begon allemaal rond 400 jaar voor christus ergens in China. Het land dat rijkelijk gevuld is met bamboe en zijde de ingrediënten voor een vlieger. In eerste instantie werden de vliegers gebruikt om afstanden en ruimte te bepalen, jaren daarna kwamen ze erachter dat de vliegers ook mensen konden dragen. Er werden vliegers gebouwd waar mensen aan konden hangen om vervolgens grote afstanden af te leggen, afhankelijk van de windsterkte. Een revolutionaire uitvinding die de aviation op zijn kop zette.

Vliegers die mensen voortbewegen

Vliegers worden tegenwoordig voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo worden er sporten mee gehouden waaronder het zogenoemde: KiteSurfen. Dit is een sport waar één persoon op een bord surft en voortbewogen wordt door een 'vlieger/parachute' die door de wind in beweging komt. Zelf regel heb je controle over het bord maar de wind bepaald hoe snel je gaat.

Naast het kitesurfen zijn er ook mensen die een vlieger vast maken aan een skelter of buggy en hierna vooruit worden getrokken door de wind. Ongekend hoge snelheden worden gehaald met dit genoemde 'kitebuggyen' en worden op de stranden van Scheveningen vaak gedaan.