Soorten vliegers

Vliegers zijn te koop en zijn op het internet in vele getale te vinden. Wat voor vlieger past bij jou en met welke kan jij het beste mee vliegen.

Eenlijns vliegers

Deze niet bestuurbare eenlijns vliegers worden meestal gebruikt door kinderen omdat door het kleine oppervalakte van de vlieger er niet veel wind onder kan vliegen. Dit maakt het voor kinderen (die normaal gesproken <35 kg wegen) gemakkelijk te vlieger te besturen zonder dat ze alle kanten worden opgesleurd door de wind

Tweelijns vliegers

Een vlieger met twee lijnen maakt het mogelijk de vlieger wél te besturen wat bij een vlieger met maar één lijn niet kan. Vooral voor kinderen is de tweelijns vlieger een goede keuze. Maar volwassenen kopen ook steeds vaker een vlieger die beschikt over 2 lijnen. Begin je net met vliegeren en wil je leren hoe je goed kunt vliegeren zonder dat je alle kanten wordt opgesleurd? Koop dan een tweelijns vlieger.

Vierlijns vliegers

Ben je op zoek naar meer controle over je vlieger en wil je tijdens heveige windstoten je vlieger helemaal onder de controle hebben? Kies dan voor een vierlijns vlieger. Naast de 2 lijnen voor het besturen van de vlieger worden zijn er 2 die dienen voor het remmen van de vlieger. Niet aan te raden voor de beginnende vliegeraar. Gebruik de vierlijns vlieger bijvoorbeeld voor een buggy of board.